Graag stel ik me aan jou voor!

Al meer dan 12 jaar lang heb ik ervaring in het geven van gitaarlessen (en inmiddels ook 3 jaar in het geven van pianolessen) door daarvoor eerst zelf een heel aantal jaren les gevolgd te hebben. Mijn naam is Rinette Schuit - Knoppert en al 27 jaar sta ik met veel passie voor muziek volop in het leven. Empathie, ambitieus, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn kernwoorden die mij als persoon omschrijven. Vol spontaniteit ben ik erin gerold om nu vervolgens veel kinderen én volwassenen het prachtige gitaarspel EN pianospel te leren! Naast het lesgeven werk ik met veel passie nog een aantal uren als directiesecretaresse.

Elke muziekles is anders, elke leerling is anders maar elke les is zó ontzettend waardevol. Ik geniet van de verhalen van de kinderen in de les en neem graag de tijd voor de ouderen die hun verhaal vertellen of hun emotie in de muziek gooien.

Acht jaar geleden is een hectische jaar geweest waarin ik mijn vader op jonge leeftijd aan kanker heb verloren. Mijn vader stond volop in het leven, genoot van zijn vrouw en kinderen. Een prachtig leven was het samen als gezin. Als oudste van de vier genoten we van elkaar, tot dat mijn vader last kreeg van zijn arm en binnen 5 loodzware maanden naar zijn Thuis werd gehaald. De heftige periode van chemokuren, bestralingen, hersenoperaties, 24-uurs thuiszorg en de stress die het met zich mee bracht heeft mij geraakt. Steeds meer besef ik hoe een prachtig voorbeeld mijn vader was voor mij. Vol trots kwam hij vaak mijn lespraktijk in lopen om te kijken of ik er alweer nieuwe klanten bij had en genoot hij van het gitaarspelen terwijl hij achter mijn lespraktijk op zijn kantoor zat. In deze periode en daarna heb ik vaak mijn gitaar gepakt. (Soms om er alleen maar naar te staren) Je kunt je emotie, frustraties alles kwijt in muziek. Even een momentje voor jezelf, even afdwalen in het lied of door het maken/luisteren van muziek opzoek gaan naar jezelf.

Wat heeft dit verhaal nou met deze website en het gitaarspelen te maken? Samen met jou wil ik de gitaar of piano maken tot een instrument die je mag pakken als steun, waar je naar grijpt als je, je rot voelt. Graag leer ik je het spelen van liederen zodat jij je weer fijn voelt, en je ook zonder woorden verstaanbaar kan maken. Doe je mee? Ik kijk ernaar uit samen met jou te starten aan een mooie uitdaging! Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek!

Veel muzikale groetjes,
Rinette Schuit - Knoppert